ساخت و کانفیگ دیتابیس Exchange Server2016
تیم فنی پردیس میل کلیه تجربیات خود را در زمینه نصب و راه اندازی ایمیل سرور، ارتقای ایمیل سرور، مهاجرت به Exchange و پشتیبانی ایمیل سرور که در چندین سال و در چندین پروژه به دست آمده در اختیار مخاطبان علاقمند به این حوزه و همچنین همکاران خود قرار می دهد و سعی می کند که همواره در این حوزه پیشرو باشد. مقاله معرفی Exchange Server 2019 مصداق بارز این موضوع می باشد.
کلیه نکات مربوط به Mail Flow در مقاله ای با نام آشنایی با Receive Connector های پیش فرض آموزش داده شد.
در این مقاله قصد آموزش نکات مربوط به ایجاد دیتابیس جدید و کانفیگ های مهم آن را داریم.
تصور اشتباهی که خیلی از افراد در مورد دیتابیس Exchange Server دارند، برابری این دیتابیس با دیتابیس های SQL Server می باشد. توجه داشته باشید که دیتابیس Exchange Server به هیچ عنوان همانند دیتابیس های SQL Server نمی باشد. در نتیجه قابلیت اتصال یک دیتابیس از یک Exchange Server به یک Exchange Server دیگر وجود ندارد. زمانی که Exchange Server را نصب می کنید، یک دیتابیس به صورت پیش فرض ایجاد می شود. هر چند که می توانید از همان دیتابیس برای ایجاد میل باکس ها استفاده کنید اما ما پیشنهاد می کنیم که از یک دیتابیس جدید برای این موضوع استفاده کنید.
برای ایجاد دیتابیس به صورت ذیل عمل می کنیم:
مطابق تصویر فوق وارد منوی Server و از آنجا وارد Databases می شویم و اقدام به ایجاد دیتابیس جدید می کنیم. مواردی که باید در حین ساخت دیتابیس جدید در Exchange Server 2016 انجام دهیم شامل:
– نام دیتابیس
– سروری که قصد ساختن دیتابیس برای آن دارید
– مسیر لاگهای مربوط به دیتابیس
– تعیین عملیات مانت شدن یا نشدن
نکته ای که در این قسمت وجود دارد این است که پیشنهاد می کنیم تیک مربوط به Mount this database را بردارید و پس از ذخیره کردن دیتابیس و ایجاد شدن آن، اقدام به مانت کردن کنید. علت این است که تاخیری که در ساخت دیتابیس و ارتباط با اکتیودایرکتوری وجود دارد باعث بروز خطائی می شود که این موضوع با به تاخیر انداختن عملیات مانت دیتابیس مرتفع می شود.
اگر از دیتابیسها Properties بگیرید مواردی به شما نمایش داده خواهد شد.
در منوی General اطلاعات عمومی از دیتابیس نمایش داده می شود. نظیر نام دیتابیس، مسیر دیتابیس، نام سرور میزبان، آخرین وضعیت بکاپ گیری و…
در منوی Maintenance گزینه ای با نام Enable circular logging وجود دارد که به صورت پیش فرض به صورت غیر فعال می باشد. هر گونه عملیاتی که در دیتابیس ها انجام می شود منجر به تهیه لاگ می شود، نتیجه اینکه پس از مدت کوتاهی شاهد حجم زیادی لاگ هستید حتی پس از مدتی دیگر حجم لاگ ها از حجم خود دیتابیس نیز بیشتر می شود. برای مدیریت این لاگها می بایست از طریق بکاپ سرور نسبت تهیه بکاپ به صورت مستمر اقدام کنیم. پس از تهیه بکاپ لاگ ها به صورت اتومات حذف می شوند. اما اگر در سازمانی بکاپ سرور نداشته باشید ناگزیر به استفاده از این گزینه می باشید. پس از فعالسازی این گزینه سیستم پاکسازی لاگها به صورت اتومات انجام می شود. انجام این کار به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود.
در تب Limit می توانید محدودیت فضا به ازای هر میل باکس را مشخص کنید. به صورت پیش فرض این مقدار حدود ۲ گیگابایت می باشد. همچنین می توانید محدودیت را بردارید در این صورت محدودیت متناسب با فضای هارد دیسک شما می باشد.
در مقاله بعدی در مورد نصب و کانفیگ آنتی اسپم در Exchange Server 2016 آموزش خواهیم داد.