به عنوان مثال در اترنت استاندارد با کابل ضخیم برای افزایش طول کابل از ۵۰۰ متر به ۱۰۰۰ مترباید در میانه کانال یک تکرارکننده قرار داد. تکرار کننده طبق مدل OSI فقط لایه اول از این مدل را پیاده می کند و بیشتر از یک گیرنده / فرستنده بیت چیزی نیستبا این توصیف می توان تکرار کننده را یک سوئیچ لایه یک تلقی کرد. تکرار کننده غیر هوشمندترین دستگاه سوئیچ در دنیای شبکه است.
طرز کار تکرار کننده
تکرار کننده ها ترکیبی از یک فرستنده و یک گیرنده است که سیگنالهای ضعیف را در یک فرکانس مشخص دریافت کرده و آنرا بصورت قوی و تقویت شده در فرکانس دیگری ارسال می کند.
گیرنده این سیستم مانند دیگر بی سیم ها دائما” روشن بود و زمانی که سیگنالی دریافت کند همزمان فرستنده آن نیز روشن شده و سیگنال به صورت تقویت شده از فرستنده پخش می شود در این دستگاهها به لحاظ همزمانی کار فرستنده و گیرنده می بایست ورودی و خروجی آنتن های گیرنده و فرستنده جدا باشد در برخی موارد بجای آنکه از دو آنتن استفاده شود از دستگاهی به نام دوپلکسر استفاده می کنند که عمل جداسازی سیگنالهای دریافتی و ارسالی و کنترل کردن آنها را انجام داده و نیازی به دو آنتن را حذف کرده و یک آنتن همزمان سیگنال را دریافت و منتشر می کند . البته نوع دیگری از ریپیترها وجود دارد که به صورت سیمپلکس کار می کند و طرز کار آن بدینگونه است که سیگنال را دریافت کرده و ذخیره می کند و آنرا با تاخیری که از قبل تنظیم شده پخش می کند.
درتکرار کننده ها وظیفه کنترل فرستنده و گیرنده با دستگاهی به نام کنترلر است که این کنترلر هم به صورت ساده وجود دارد که فقط عمل کنترل و همزمانی فرستنده گیرنده را به عهده دارد و یا کنترلر می تواند عملیات دیگری نظیر دیکود کردن و یا انتقال خط تلفن را به مشترکان بی سیم و یا کنترل از راه دور را به عهده دارد .
ریپیتر بطور کلی از ۵ قسمت زیر تشکیل شده است
آنتن: تقریباً تمامی ایستگاههای تکرار کننده از یک آنتن استفاده میکنند. آنتن برای ارسال و دریافت سیگنالهای بسامدرادیویی (RF) که به تکرار کننده وارد و یا از آن خارج (پخش) میشوند به کار میرود. به طور کلی هر چه ارتفاع بالا نصب گردد، بهرهوری بیشتری خواهد داشت.
(دوبلکسر) یا دو طرفه کننده: این بخش نقش مهمی در دستگاه تکرار کننده بر عهده دارد به طور خلاصه دو طرفه کننده، سیگنالهای ورودی یا دریافتی را از سیگنالهای خروجی یا ارسالی تفکیک میکند. چه در هنگام ورود و چه در زمان خروج بسامدهای مختلف به دستگاه، به یک دو طرفه کننده نیاز است، زیرا وجود امواج رادیویی با بسامدهای متفاوت در فضا، همواره موجب کاهش کیفیت و اثر بر روی عملکرد مطلوب دستگاه تکرار کننده است و در نتیجه کیفیت نامطلوبی حاصل خواهد شد. دوطرفه کننده درواقع جهت عبور (ورود) بسامدهای مشخص شده به دستگاه و جلوگیری از ورود بقیه سیگنالهای است.
– گیرندهها: سیگنالهای رادیویی رادریافت می کنند. این گیرندهها دستگاههای حساسی برای تشخیص و دریافت سیگنالهای ضعیف هستند و آن ها را برای تکرارکنندهها قابل شنیدن میسازند.
– فرستنده ها: تمامی تکرارکنندهها دارای یک فرستنده هستند که از یک نوسان ساز و یک تقویت کننده توان تشکیل شده است. محرک،صداها را با فرکانس ارسالی مناسب تلفیق نموده و تقویت کننده ی توان، قدرت سیگنال ارسالی را برای ارسال به نقاط دورتر بالا میبرد.
– کنترل کننده: کنترل کنندهها، رایانه های کوچکی هستند برای بهینهسازی عملکرد تکرارکنندهها. آنها ممکن است دارای امکاناتی چون ضبط خودکار پیامهای تبادل شده و یا تلفیق کننده خط تلفن باشند