notebook چیست و چه کاربردی دارد

از این رو ساخت مدلهای کوچک و ارزان قیمت با کارائی های محدودتر را با الگوبرداری از تعریف شرکت Psion در دستور کار خود قرار داد. اما در سال ۲۰۰۸ این تعریف از نت بوکها توسط شرکت اینتل دچار تغییر شد. بنا به تعریف این شرکت نت بوک به لپ تاپ هایی گفته می شود که دارای اندازه کوچک (کمتر از ۱۰ اینچ)، وزن کم (کمتر از ۱ کیلوگرم) و قیمت پائین (۲۵۰$-۵۰۰$) باشند.
نت بوکها در ابتدا با سیستم عامل لینوکس عرضه می شدند اما به دلیل عدم آشنائی کاربران با محیط کار و نرم افزارهای مرتبط با این سیستم عامل، سیستم عامل های شرکت مایکروسافت توسط کاربران جایگزین می شد که در این بین ویندوز XP از محبوبیت بیشتری برخوردار بود. اما با ورود شرکتهای معتبر صنعت لپ تاپ مانند HP و SONY به وادی تولید نت بوکها و از آنجا که اکثر این شرکتها از هم پیمانان مایکروسافت محسوب می شوند سیستم عامل های این غول نرم افزاری به طور رسمی به نت بوکها راه پیدا کرد و امروزه این دستگاه ها را می توان با ویندوز ویستا و XP در بازار پیدا کرد که البته عملکرد چندان قابل قبولی نداشته و کمی کند کار می کنند. به همین دلیل و با رونق گرفتن بازار این محصول در یک سال اخیر در جهان، مایکروسافت اعلام کرده است که در حال تهیه گونه سبکتر از سیستم عامل جدید خود یعنی ویندوز سون (Windows 7) برای نت بوکهاست. همچنین گوگل نیز از عرضه سیستم عاملی تحت وب برای این محصولات تا تابستان ۲۰۱۰ خبر داد که نام این سیستم عامل گوگل کروم (Google Chorme) اعلام شده که هم نام مرورگر این شرکت می باشد.

روزهای اول که لپ تاپ ها به بازار ارائه شدند ، همگان فکر می کردند که با ارائه چنین محصولی دیگر عمر کامپیوترهای Desktop به پایان می رسد و همه آنها با لپتاپ ها جایگزین می شوند. البته دیدگاه اشتباه نبود ، واقعا همه دوست دارند که یک کامپیوتر قابل حمل داشته باشند که باطری و انرژی مورد نیاز آن با خودش قابل حمل است. اما همچنان کامپیوترهای Desktop به حیات خود ادامه داند و این لپ تاپ ها بودند که با گذشت زمان کوچکتر و سبکتر شدند تا به امروز که دیگر نمی توانیم از واژه لپ تاپ برای همه کامپیوترهای قابل حمل استفاده کنیم ، امروزه لپ تاپ ها با عناوین مختلفی اعم از Notebook و Netbook و حتی Ultrabook شناخته می شوند که امروز در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران قصد دارید در خصوص تفاوت های بین Netbook و Notebook و Ultrabook با همدیگر صحبت کنید.

لازم به ذکر است که با سبکتر شدن و نازکتر شدن این نوع خاص از لپ تاپ ها قدرت پردازشی آنها به نسبت لپ تاپ های معمولی کمتر شد ، البته بحث در این خصوص آزاد است. معمولا خیلی سخت است که بخواهیم تفاوت های فاحشی بین Notebook و Netbook و Ultrabook ها عنوان کنیم. اما ساده ترین و مورد اعتماد ترین تعریفی که در این خصوص می توانیم داشته باشیم این است که در حال حاضر اگر بخواهیم لپ تاپ ها را از نظر ضخامت و کوچکی طبقه بندی کنیم ، سبکترین نوع آنها Ultrabook ها هستند که در رده بندی اول قرار می گیرند ، رده دوم به Netbook ها اختصاص دارد که حد وسط هستند و در نهایت Notebook ها دارای ضخامت بیشتر و صد البته دارای قدرت پردازشی بیشتری نسبت به Netbook ها و Ultrabook ها هستند.

یک Notebook یک کامپیوتر قابل حمل است با قدرت پردازشی مشابه یک کامپیوتر Desktop ، وزن یک Notebook در حدود ۵ کیلوگرم است و دارای باتری می باشد که توانایی نگهداری برق مصرفی Notebook تا ۴ الی ۵ ساعت را داراست ( البته این در حالی است که باتری بصورت کامل شارژ شده باشد ) . اندازه صفحه نمایش Notebook ها معمولا بزرگتر از ۱۵ اینچ است و از درجه وضوع تصویر بالایی برخوردار هستند. در اینگونه از کامپیوترهای قابل حمل یا پرتابل ماوس سیستم به وسیله touchpad یا صفحه لمسی جایگزین شده است و این دقیقا به خاطر بحث قابل حمل بودن این دستگاه است. برخی از صفحه های لمسی یا Touchpad ها قابلیت تشخیص حرکت های خاصی مانند Zoom شدن و یا چرخاندن تصویر و حتی Scroll کردن و … را نیز دارند.
Notebook
ها تقریبا همه امکاناتی که یک کامپیوتر Desktop در اختیار ما قرار می دهد را به ما می دهند. معمولا روی یک Notebook شما چندین پورت USB در کنار درایور CD ( که شامل DVD و Blue-Ray و … است ) را مشاهده می کنید. برخی از Notebook ها یا Laptop ها هستند که دارای خروجی VGA هستند و شما آنها را می توانید به یک مانیتور یا پروجکتور متصل کنید. امروزه Notebook ها اینقدر قوی شده اند که از آنها برای انجام پردازش های تصویری سنگین و همچنین اجرای بازی های سنگین می توانیم استفاده کنیم. Notebook های امروزی را می توانید براحتی با استفاده از تجهیزات جانبی که برای داخل دستگاه طراحی شده اند مجهز کنید و این تجهیزات براحتی در بازار در دسترس هستند. Notebook ها دارای قابلیت هایی مانند Bluetooth و Wi-Fi بصورت پیشفرض نیز هستند. با توجه به اینکه همه این امکانات در Desktop ها هم قابل دسترسی هستند اما به دلیل قابل حمل بودن توسط افراد در Notebook ها هزینه ها نسبت به Desktop ها بالاتر است. البته شاید بحث کردن در خصوص این تجهیزات امروزه خیلی قدیمی به نظر برسد اما هدف ما تشریح کردن کلیه مراحلی است که این دستگاه ها طی کرده اند تا به شکل امروزی خود درآمده اند وگرنه الان شما امکاناتی نظیر Wi-Fi و Bluetooth را در گوشی هوشمند خود نیز در اختیار دارید و بودن چنین چیزی در دستگاه خانگی و قابل حمل شما دیگر چیز جدیدی به شمار نمی رود.

از توجه شما سپاسگذاریم امیدوارم این مطالب مورد توجه شما واقع شده باشد .

دیدگاه‌تان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *