هدف از Seek Time در هارد دیسک چیست ؟

پس میتوان نتیجه گرفت که هر چقدر مقدار Seek Time کمتر باشد مدت زمان دسترسی به داده های روی هارد دیسک نیز کاهش می باید و در نتیجه سرعت Read در هارد دیسک افزایش می یابد. توجه کنید که موضوع Seek Time ارتباط مستقیمی به کپی یک سری اطلاعات از یک هارد دیسک به هارد دیسک دیگر ، دانلود فایل از اینترنت ، رایت کردن فایل روی دیسک و … ندارد. اگر چه Seek Time نقش کلیدی در انجام شدن این کار هایی که ذکر کردیم دارد اما در مقایسه با سایر عوامل تقریبا ناچیز است. Seek Time اغلب Access Time هم نامیده میشود ، اما در واقع Access Time یا زمان دسترسی کمی طولانی تر از Seek Time یا زمان جستجو است، زیرا بین زمان یافتن داده ها و در واقع دسترسی به آن یک دوره زمانی کوچک وجود دارد.
در بیان فنی دقیق ، Seek Time مدت زمانی است که طول میکشد تا head assembly هارد دیسک (برای خواندن نوشتن) روی Track مورد نظر که داده ها روی آن ذخیره شده اند دست یابد. از آنجا که actuator arm یا بازوی محرک یک قطعه مکانیکی میباشد Seek Time در زمانیکه به Track نزدیک تر است ممکن است لحظه ای باشد و صد البته اگر Track در مکان دیگری از هارد دیسک باشد Seek Time بالا میرود. میانگین Seek Time برای هارد دیسک تقریبا برابر با مدت زمانی است که هارد دیسک برای یافتن اطلاعات مورد نظر بیشتر ۱۳ Track ها را جستجو میکند. اگر چه برای محاسبه میانگین Seek Time از این روش استفاده میشود اما دو روش دیگر نیز وجود دارد که عبارتند از روش track-to-track و روش full stroke. در روش Track-to-Track مدت زمان جستجو برای یک سری داده بین دو Track مجاور به عنوان میانگین Seek Time در نظر گرفته میشود، ولی در روش full stroke مدت زمان صرف شده برای جستجوی یک سری داده در طول کل هارد دیسک از درونی ترین Track تا بیرونی ترین Track به عنوان میانگین Seek Time در نظر گرفته میشود.
میانگین Seek Time در هار دیسک هایی که در طول گذر زمان پیشرفت کرده اند حدود ۶۰۰ میلی ثانیه بود مثل هارد دیسک (IBM 305). بعد از چند دهه، متوسط Seek Time هارد دیسک در حدود ۲۵ میلی ثانیه بود. هارد دیسک های مدرن ممکن است Seek Time ای در حدود ۹ میلی ثانیه داشته باشند، دستگاه های تلفن همراه ۱۲ میلی ثانیه و سرور های قدرتمند در حدود ۴ میلی ثانیه از Seek Time را ممکن است داشته باشند. از آنجا که دیسک های SSD قطعات متحرک مانند actuator arm ندارند پس Seek Time هم عملا در این دیسک ها بی معنی است اما اگر بخواهیم Seek Time دیسک های SSD را مثال بزنیم چیزی در حدود ۰٫۰۸ و یا ۰٫۱۶ میلی ثانیه Seek Time دارند.
بعضی از سخت افزارها، مانند درایو های نوری و فلاپی دیسک ها، Head بزرگتری نسبت به یک هارد دیسک دارند و به همین ترتیب میتوان نتیجه گرفت که Seek Time شان را کندتر می کنند. به عنوان مثال، دی وی دی ها و سی دی ها به طور متوسط Seek Time ای بین ۶۵ تا ۷۵ میلی ثانیه دارند که به طور قابل توجهی کندتر از دیسک های سخت هستند. این مهم است بدانید که Seek Time نقش تعیین کننده ای در تعیین سرعت کلی یک کامپیوتر یا دستگاه دیگر دارد، دیگر اجزایی که وجود دارند و در کنار هم کار می کنند به همان اندازه نیز مهم هستند.
بنابراین اگر میخواهید یک دیسک جدید برای سرعت بخشیدن بیشتر به کامپیوتر خود تهیه کنید، به یاد داشته باشید که جنبه های دیگر مانند حافظه RAM سیستم، پردازنده، سیستم فایل و نرم افزارهایی که در حال اجرا هستند را هم در نظر بگیرید. اگر چه شما نمیتوانید سرعت هارد دیسک خود را با کمتر کردن Seek Time افزایش دهید اما میتوانید با استفاده از Defragment کردن داده ها مدت زمان لازم برای دستیابی به اطلاعات مورد نظرتان را در هارد دیسک کاهش دهید اگر چه این به خودی خود نمیتوانید جایگزین قابل قبولی برای هارد دیسک هایی با Seek Time کمتر باشد. ITPRO باشید

 

دیدگاه‌تان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *