خرابی مادر برد و دلایل بروز آن


آداپتور را وصل کنید و لپ تاپ را روشن کنید:
هیچ اتفاقی نمی افتد.
چراغ روشن می شود، فن شروع به کار می کند، اما صفحه نمایش روشن نمی شود و بعد از ۱۵-۱۰ ثانیه صدای کار کردن هارد دیسک را نمی توانید بشنوید.

خرابی های مادربرد لپ تاپ که خارج از گارانتی است به صرفه نیست ، و زمان خرید لپ تاپ جدید را نشان می دهد. خرید لپ تاپ جدید بیش تر از خرید مادربرد برای شما می ارزد.

عیب یابی:

به دنبال سو ئیچ “Lid Closed” بگردید و چندبار آن را فشار دهید. این یک سوئیچ کوچک نزدیک لولا است. زمانیکه در لپ تاپ بسته است، این سوئیچ فشرده شده. گاهی اوقات سوئیچ در “Lid Closed” گیر می کند و باعث می شود که صفحه نمایش مشکی یا لپ تاپ شروع به کار نکند. بعضی لپ تاپ ها سوئیچ مغناطیسی دارند که گیر نمی کنند. ( لپ تاپ های سری جدید Dell و Apple لپ تاپ را با آداپتور دیگری تست کنید، با اینکه خیلی رایج نیست اما ممکن است که آداپتور خراب باشد و ولتاژ لازم را تامین نکند ، حتی اگر چراغ هنگام وصل کردن آداپتور روشن شود. ممکن است با اندازه گیری ولتاژ خروجی همه چیز خوب به نظر برسد اما آداپتور خراب باشد و ولتاژ لازم را تامین نکند. از آداپتور دیگری استفاده کنید.
رم را مجددا تنظیم کنید. هارد دیسک و CD/DVD را نیز خارج کنید.
در آخر لپ تاپ را با آداپتور روشن کنید. اگر باز هم تصویری مشاهده نکردید لازم است که لپ تاپ را برای تعمیر به متخصص نشان دهید.

دلایل بروز اشکال در مادربردها لپ تاپ و PC

 جریان کشیدگی :

هر وسیله جانبی که به مادربردها متصل شده و نیاز به توانی بیش از اندازه استاندارد ارائه شده توسط درگاه اتصال را داشته باشد و یا وجود اختلال در وسیله جانبی ازمادربرد جریان بیش از حد مجاز کشیده و موجب بوجود آمدن این مشکل می شود. به عنوان مثال: فن، حافظه ها و کارت های جانبی غیر استاندارد .

قطعه سوختگی :

سوختگی Chipset: یکی از دلایل اصلی این مشکل، استفاده از منابع تغذیه غیر استاندارد و یا غیر متناسب با کامپیوتر می باشد. همچنین وسایل جانبی به درگاه های IEE1394,USB و شیارهای گسترش میتوانند به چیپست اصلی صدمه وارد کنند.
سوختگی I/O: وسایل جانبی متصل ب درگاه های COM,LPT,PS2می توانند به چیپ I/O صدمه وارد کنند.

سوختگی قطعات مدارهای تغذیه پردازنده، حافظه و…:

استفاده از قطعات آسیب دیده ، و یا آسیب دیدن قطعات در حین کار دستگاه به مدارهای تغذیه صدمه وارد می نماید.

قطعه پریدگی :

یکی از عواملی که موجب آسیب دیدن کالا میباشد ، این مورد علاوه بر اینکه کالا را از شرایط گارانتی خارج مینمایند میتواند موجب بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل از کار افتادن کامل کالا و یا قسمتی از آن گردد، معمولا قطعه پریدگی بر اثر عدم دقت در اسمبل کردن سیستم ، باز کردن سیستم ((Disassemble ، حمل و نقل و مواردی نظیر آن که کالا در برابر ضربات اجسام دیگر مخافظت نمیشود بوجود می آید . لازم به ذکر است که در برخی موارد قطعه پریدگی بصورتی است که علاوه برقطعه جداشده از کالا، به محل قرارگیری قطعه بر روی برد مدار چاپی (PCB) نیز آسیب کلی وارد شده و در نتیجه کالا قابل تعمیر نمی باشد.

ترکیدگی ، نشت و تغییر حالت خازن

این مشکل مربوط به خازن های الکترولیت می باشد و معمولا ناشی از نوسانات جریان برق و یا نوسانات جریان برق و یا نوسانات خروجی منابع تغذیه است. علامت مشخصه آن پدید آمدن برآمدگیهایی در پوسته خارجی خازن می باشد که بعضا با نشست مواد داخل خازن به صورت سولفاته شدن همراه است .

سوختگی SLOT های حافظه

این مشکل می توان به علت استفاده از ماژول های حافظه غیر استاندارد و یا نصب اشتباه ماژول ها در شکاف حافظه پیش آید.

ایرادات صوتی

استفاده از اسپیکرها و هدست های غیر استاندارد می تواند موجب صدمه زدن به مدار صدا شود. برخی از مادربرد ها دارای صدای HD High Definition Audio System هستند .

ایرادات شیارهای گسترش گرافیک (PCI-ESlot ,AGT Slot)

استفاده زا کارت های گرافیک غیر استاندارد و عدم نصب صحیح این کارت ها درون شکاف AGP یا PCI-Eبه آنها صدمه وارد می کند.

ایرادات شیارهای گسترش PCI

در برخی موارد هنگامی که به طور اشتباهی سوکت مودم به پریز برق متصل شده باشد این موضوع باعث سوختگی کارت مودم و شیار PCIمیشود . همچنین نصب غیر صحیح کارت PCI و یا جا به جا نمودن کارت در هنگام روشن بودن سیستم می تواند موجب بوجود آمدن این مشکل شود.

 

دیدگاه‌تان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *