Hacker کیست؟

 

Preaker پریکر
از قدیمی‌ترین هکرها هستند که برای کارشان نیاز (و دسترسی) به کامپیوتر نداشتند و کارشان نفوذ به خطوط تلفن برای تماس مجانی، استراق‌سمع و … بود.

 

هک (HACK) در لغت به معنای تغییر و نفوذ در یک چیزی بکار میره و همانطور که حدس می زنید هک تاریخچه قدیمی داره و فقط مختص کامپیوتر نیست ولی چون در کامپیوتر روش و نفوذ ها ملموس تر هست بیشتر منظور از هک ، هک کردن کامپیوتر است.

 

 توضیح و تاریخچه هک (The Hack History) :
اولین هک کردن تاریخ ( البته اون چیزی که در تاریخ ثبت شده و اگرنه هک قبل از اینها هم بوده ) مربوط بوده به هک کردن تلفن و برقراری ارتباط رایگان بوده که مربوط است  به یک دامپزشک ویتنامی که در سال ۱۹۷۱ با یکسری ابزار ساده و اولیه اقدام به برقراری تماس رایگان آن هم از راه دور می کرده و چون اینکارش جواب می دهد خیلی یاد می گیرن و انجام می دهند تا جایی که یک سال بعد استیو وزنیاک و استیو جابز ( موسسین شرکت اپل ) که در آن زمان هم کلاسی بودن اقدام به ساخت و فروش این دستگاه برای تماس تلفنی رایگان می کنند .

 

اما اولین هک و گروه هک کامپیوتری طبق مستندات تاریخی توسط باشگاه ( آشوب کامپیوتری ) در سال ۱۹۷۸ و در آلمان به وجود می آید .
در سال ۱۹۸۴ با زیاد شده هک و هکر ها مجلس سنا قانون دستبرد و تقلب کامپیوتری را تصویب و بر طبق آن نفوذ غیر قانونی به سیستم های کامپیوتری یک جرم شناخته می شود .

 

در سال ۱۹۸۸ کوین میتنیک بزرگترین هکری که دنیا تا به حال به خودش دیده شروع به کنترل پیام خای الکترونیکی MCI ، مرکز محاسبات عددی مقام های رسمی امنیتی می کند و باعث خسارت ۴ میلیون دلاری در آن زمان (سال ۱۹۸۷ ببینید چقدر بوده اون زمان)  و دزدیدن یک ابر کامپیوتر و دست یابی به کدهای امنیتی آن از طریق کامپیوتر های دانشگاه لس آنجلس و انگلستان می شود . پلیس اینترپل پس از چند ماه تلاش بلاخره کوین را پیدا می کند ، کوین حدود ۵ ماه را در زندان و ۶ ماه را هم در یک بخش بازپروری سپری می کنه و حتی ۲ سال او را از دست زدن به کیبورد و موس قدغن می کنند !

 

تقسیم بندی نوع هکر ها و فعالیت آنها :

 

 

 

 * هکر کلاه سفید (White Hat Hacker) :
این قشر را معمولاً سامورایی یا کلاه سفید می خوانند و اینان اکثراً متخصصین شبکه و امنیت هستند و کار اصلی آنها نشان دادن نقاط ضعف و قوت یک سیستم می باشد ، و بخاطر همین بسیاری از این هکر ها در شرکت های بزرگ کامپیوتری در بخش امنیت مشغول به کار هستند و تعداد زیادی از آنها توسط ماکروسافت و گوگل و سایت های دیگر استفاده می شود و توسط آنها باگ ها و حفره هایی که باعث نفوذ در سیستمشان می شود را شناسایی و از بین می برند .

 

* هکر کلاه سیاه (Black Hat Hacker) :
نام دیگر آنها واکر هست ، این گروه همان طور که از رنگ کلاهشان پیداست کارشان ایجاد اختلال و مزاحمت برای سیستم ها است و کاری جز این ندارند و در کل این هکر ها دقیقاً کاری عکس هکرهای کلاه سفید انجام می دهند و به طور میانگین بیشترین صدمات کامپیوتری را این گروه از هکر ها انجام می دهند برای مثال در تاریخ ۲۰۰۲/۱۰/۲۱ ساعت ۴ بعدازظهر به وقت آمریکا یکی از بزرگترین حملات این گروه بر روی ۱۳ سرور اصلی کل شبکه اینترنت انجام شد و آنها موفق شدند ۹ سرور را از کار بی اندازند که واقعاً این یک فاجعه بود چون تا حدود یک هفته بعد شبکه اینترنت بطور عملی از کار افتاده بود در کل هدف این گروه از هکر ها به رخ کشاندن قدرت شان است و معروف شدن و کسب در آمد با استفاده از کلاه برداری هایشان است  .

 

* هکر کلاه خاکستری (Gray Hat Hacker) :
این هکر ها ترکیبی از هکر های بالا هستند یعنی هم کلاه سفید هستند و هم کلاه سیاه برای همین هم کلاهشون شده خاکستری ، این هکر ها همون طور که کلاهشون ترکیبی از سیاه و سفید :ه کارشون هم ترکیبی از این دو تا است یعنی اینکه همینطوری و برای تفریح هک نمی کنند بلکه مقاصد باارزش تری دارن مثلاً اگه بخاطر داشته باشین چند وقت قبل که یکی از روزنامه های دانمارکی اقدام به توهین به اسلام و شخص پیامبر (ص) کرد که این باعث شد یکی از هکر های ایرانی اعتراض خودش را با هک کردن بیش از ۱۰۰۰ سایت از چند سرور دانمارکی نشان بدهد یعنی با اینکه سیستم های دانمارکی را هک کرد ولی هر کس متوجه بشه میگه دستش درد نکنه .

 

* هکر کلاه صورتی (Pink Hat Hacker) :
این سری را قشر سنی ۱۵ / ۲۵ سال تشکیل می دهد که این افراد برای نشان دانش (دانش نداشته خود ) در هک به دیگران اقدام به هک می کنند و این هکر های از خود هیچ خلاقیتی ندارند و سواد علمی اشان در حد نوشتن برنامه هک مختص به سیستم های مورد نظر و … نیست و فقط بلد هستند با یک سری برنامه بوتر یا Sub7 در چت روم های اقدام به هک بکن و اگر این ساب سون را بکنی ساب سیکس sub6 دیگر نمی تونن حتی با برنامه کار کنند .

 

* کرکر ها (The Crackers) :

 

این گروه جزء همان هکر های کلاه سیاه ( Black Hat Hackers ) هستند با این تفاوت که کارشان بجای به هم ریختن سیستم ها و خسارت به آنها ، دستکاری برنامه های کامپیوتری است و این کار جهت بهره از نرم افزارهایی است که برای استفاده باید کاربران هزینه بپردازند و با این کار این هکر ها برنامه نویسان در عذاب هستند زیرا که تمام تلاش آنها را از بین می برند و تمام هزینه هایی که شخص برنامه نویس استفاده کرده به هدر می رود و نمی تواند سودی که باید از برنامه خود که برای آن زحمت کشید ببرد. و قضیه  این کپی رایتی که میگن همین است یعنی یک برنامه نویس با کلی زحمت میاد یک برنامه تهیه می کنه و بعد انتظار داره با فروش برنامه زحماتش جبران بشه ولی این کراکر ها با ساخت کرک برنامه ها آن ها را رایگان می کنند و با مبلغی ناچیز آن را در اختیار دیگران قرار می دهند . البته ناگفته نماند که این کار کراکر ها هر جا خوب نباشد تو ایران که خیلی خوب هست الان خود شما تا به حال چند نرم افزار که اصل شرکتش باشه خریدید و قانون کپی رایت را رعایت کردید من فکر می کنم تاحالا به این موضوع فکر هم  نکرده باشین مثلاً در بازار سی دی ها گران ترین نوع آن ها به ۲۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ تومان می رسد حال این در حالی است که قیمت واقعی یک برنامه ویروس یاب مثل کسپرسکی حدود ۵۰۰۰۰ تومان می باشد .

 

هکر باستانی (Ancient Hacker) :

 

این نوع از هکر ها که نه  کلاهی داشتند و نیازی به کامپیوتر اینان کارشان استراق سمع ، تلفن زدن مجانی ، گرفتن پپسی ها رایگان از دستگاه های خودکار پخش پپسی و … بوده که کماکان این هکر ها هنوز هم به بقای خود ادامه می دهند .

 

 

 

 

دیدگاه‌تان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *