IPv6 Mobile

همچون پیکربندی خودکار آدرس Stateful و Stateless. با این وجود، وقتی آدرس تغییر می کند، ارتباطات موجود یک نود سیار که دارای یک آدرس اختصاص داده شده از لینک متصل قبلی است، تغییر می کند.

مزیت اصلی IPv6 سیار اینست که با وجود اینکه نود سیار، موقعیت و آدرس خود را تغییر می دهد، تمامی ارتباطات خود را نگه می دارد. برای انجام این کار، ارتباطات به نود های سیار با یک آدرس خاص که همیشه به آنها اختصاص داده می شود، برقرار می شود و به طور دائم یک نود سیار در دسترس می باشد. IPv6 سیار، ارتباط لایه انتقال (Transport Layer) را فراهم کرده و وقتی یک نود از یک لینک به لینک دیگر منتقل می شود، آدرس آنرا برای نودهای موبایل در لایه اینترنت، نگه داشته و تغییر نمی دهد.

تاریخچه IPv6 در شرکت مایکروسافت

اولین بار در سال ۲۰۰۱ تحقیق و توسعه روی IPv6 توسط maykrosaift برای پشتیبانی از محصولات انجام گرفت. در آن زمان به ندرت فروشندگان محصولات نرم افزاری و سخت افزاری از IPv6 پشتیبانی می کردند و روترهای اختصاصی IPv6، کارایی کمتری برای مسیریابی بسته ها در بستر IPv6 داشتند.

در سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴، یک نمونه ISATAP در هر منطقه توسعه داده شد و در سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶، مایکروسافت فضای آدرس IPv6 جهانی جدید را از ARIN و RIPE دریافت نمود و کل شبکه، دوباره آدرس دهی شد. روترها با مسیریابیIPv6  بسته های دیتا سازگاری داشتند، اما با این وجود، پشتیبانی IPv6 برای کاربر نهایی به دلیل مشکلات امنیتی و کارایی پائین، به کندی انجام می شد.

در سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ با معرفی ویندوز سرور ۲۰۰۸ و ویندوز ویستا، روی هردو سیستم عامل کلاینت و سرور، بستر IPv6 به صورت پیش فرض نصب و فعال بود. پس از گسترش استفاده ISATAP، زیرساخت آن برای توزیع سرویس ترافیک ISATAP دوباره طراحی شد. در این بین، تجهیزات زیادی از جمله IDS با ساختار IPv6 سازگار شدند.

 انواع آدرس های IPv6 :

۱– Unicast : یک آدرس Unicast، به یک اینترفیس تک و در واقع به یک IP در شبکه اشاره کرده و به آن تک اینترفیس، آدرس دهی می شود. انواع آدرس های Unicast در IPv6 به شرح زیر است:

الف) Global unicast addresses : این نوع آدرس، همانند آدرس های Public در IPv4 هستند. این آدرس ها در اینترنت مسیریابی شده و قابل دسترس هستند.

ب) Link-local addresses : در این نوع آدرس، ۱۰ بیت ابتدایی به صورت ۱۱۱۱۱۱۱۰۱۰ بوده و در ادامه، ۵۴ بیت صفر دارد و برای ارتباط با نود های همسایه در یک شبکه داخلی بدون روتر استفاده می شود. این نوع آدرس، شبیه آدرس APIPA در IPv4 با بازه شبکه ۱۶۹٫۲۵۴٫۰٫۰/۱۶ می باشد.

پ) Site-local addresses : این نوع آدرس هم با ۱۰ بیت ابتدایی ۱۱۱۱۱۱۱۰۱۱ شروع شده و همانند آدرس های Private در IPv4 است.

ت) Unique local addresses : در این نوع آدرس، هفت بیت ابتدایی با ۱۱۱۱۱۱۰ شروع شده، ۴۰ بیت برای Global ID، ۱۶ بیت برای Subnet ID و ۶۴ بیت هم برای Interface ID در نظر گرفته شده است.

ث) Special addresses :

۱شامل آدرس (:: Unspecified (0:0:0:0:0:0:0:0 or به نشانه عدم حضور یک آدرس و همانند ۰٫۰٫۰٫۰ در IPv4 است. این آدرس هرگز به یک اینترفیس داده نشده و به عنوان آدرس مقصد هم استفاده نمی شود.

۲آدرس Loopback که همان (۰:۰:۰:۰:۰:۰:۰:۱ یا ۱::) بوده و برای تست اینترفیس استفاده می شود و همانند ۱۲۷٫۰٫۰٫۱ درIPv4 است.

د) Transition addresses : این آدرس با هدف انتقال و مهاجرت از IPv4 به IPv6 و همزیستی بین این دو بوده و شامل موارد زیر است:

A) IPv4-compatible address      B) IPv4-mapped address     C) 6to4 address      D) ISATAP address      E) Teredo address

۲– Multicast : یک آدرس Multicast، به صفر، یک و یا چند اینترفیس روی یک یا چند هاست اشاره می کند. در یک گروه Multicast، یک بسته دیتا که به یک آدرس Multicast ارسال می شود، به تمام اینترفیس های آن گروه، ارسال می گردد. از یک آدرس Multicast، برای ارتباط یک به چند (one-to-many) استفاده می شود.

۳– Anycast : از یک آدرس Anycast برای ارتباط یک به یک از چند (one-to-one-of-many) و با تحویل بسته های دیتا به یک اینترفیس استفاده می شود. آدرس های Anycast از روی آدرس های Unicast بدست می آیند و محدوده کاری آنها بستگی به محدوده کاری آدرس های Unicast مرجع دارند. تمامی  routerهای داخل یک شبکه، دارای آدرس های Anycast یکسانی هستند. حال اگر بسته ای به آدرس Anycast ارسال شود، به دست نزدیکترین آدرس  Anycastروی روتر می رسد.

به خاطر داشته باشید که RFC 4291 تعریفی از یک آدرس Broadcast در IPv6 نداشته است. تمامی انواع آدرس دهی Broadcast در IPv4 در آدرس های Multicast در IPv6 ایفای نقش می کند. به عنوان مثال، یک آدرس Broadcast در IPv4 با آدرس FF02::1 که یک آدرس Multicast هست، جایگزین شده و به تمامی نودها در شبکه محلی ارسال می شود. همچنین آدرس Loopback در شبکه های بر مبنای IPv4 به صورت ۱۲۷٫۰٫۰٫۱ و در شبکه های بر مبنای IPv6 به صورت ۱:: می باشد.

 

 

 

دیدگاه‌تان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *